Chilis bab Anikó módra

Hozzávalók:
Ha gyorsan szeretnéd: 4 db konzerv bab (lehet chilis, paradicsommártásos, barna bab)
40 dkg darálthús
1 db nagy kukoricakonzerv
Churry por
Maggi fix chilis bab alap
fokhagyma
1 kis kanál oregano
bors

piros arany (csemege, vagy csípős)
ananászkonzerv

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a darált húst. Ha a hús fehér lesz, akkor felöntöm 4 dl hideg vízzel és belerakom a maggi fix chilis bab alapot. Jól összekeverem, majd jöhetnek a babkonzervek. Közben Curry porral ízesítem (az adja a jellegzetes finom ízt, amit én szeretek), v.mint fokhagymával, borssal, kicsi sóval.
Mikor a bab majdnem puha akkor rakom bele a kukoricát, oreganot. A kukoricának kb. 10 percig kell párolódnia, de azért sokszor kell átkeverni, ne hogy leégjen.

Tanácsok:
Ha nem konzervbabból szeretnéd elkészíteni az ételt, akkor választhatod annak hagyományos módját. Felteszel kuktába főni babot és ha megpuhult, azt használod fel. De ebben az esetben ajánlanám azt, hogy olajban dínsztelj meg hagymát és úgy rakd bele a darált húst.
Maggi alapot ajánlom, mert a Knorr-nál pl. jobban kellett fűszereznem, hogy megkapjam az általam kedvelt ízt.
Chilis bab lényege, hogy minél csípősebb legyen. Ízléstől és gyomortól függ, mennyire csíped meg. Vannak akik chili paprikát tesznek bele, de azt én már nem próbáltam ki.
Ínyenceknek ajánlom, hogy mikor kimerik a tányérjukba a kész ételt, akkor rakjanak bele ananász darabkákat. Hihetetlen harmóniát kapnak, az édes és a csípős ízek kavalkádjából. Sokan fintorogtak, mikor ezt ajánlottam. Mikor megkínáltam őket, nagyon meg voltak lepődve mennyire jó.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: anaterra

Hasonló kategóriák