Gazdag omlett AlieNeetah-módra

Hozzávalók:
5 db tojás

3 fej nagyobb főtt gomba

1 db. lila hagyma

15 dkg kockára vágott sonka

Sajt (a mennyiség és fajta ízlésfüggő)

1 pohár kefir

2 szál zöldségzöld

Ízesítő – mustár, piros arany ízlés szerint

Ételízesítő az omletthez

Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük, ételízesítővel ízesítjük, majd hozzáöntjük a kefirt. Jól felverjük, majd félre tesszük. A gombákat közepesen vastag szeletekre vágjuk és szintén félrerakjuk. A hagymát karikára vágjuk.

Első lépésként a serpenyőben a gombaszeleteket megpirítjuk, félrerakjuk (ez a leghosszabb idejű tevékenység, ha ezt hagyjuk a végére, a többi hozzávaló kihűlne).

A felvert tojást a serpenyőbe öntjük és egészben, folyamatosan forgatva palacsintaformára sütjük. Amikor elkészült, tányérra csúsztatjuk, sorban rárakjuk a gombaszeleteket. A serpenyőbe eközben már belekerültek a hagymakarikák, miután kicsit megpárolódott, rakhatjuk a gombaszeletekre. Legvégül a sonkakockákat kezdjük pirítani csípős piros aranyban vagy mustárban, majd mielőtt végleg elkészülne, rátépkedjük a sajtlapokat és addig keverjük, míg hozzáolvad a sonkához. Ezt egyenletesen elosztjuk az addig összerakott hozzávalókon. Az elkészült ételre rászórjuk az apróra vágott nyers zöldségzöldet.

Tanácsok:
Mindez elkészíthető töltött formában: a tojást két részben sütjük és az egyik réteg alulra, míg a másik felülre kerül, középen a felsorolt hozzávalókkal, a tetején ráolvasztott sajttal.

Vigyázat, nem kalóriaszegény!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: AlieNeetah

Hasonló kategóriák