Szülinapi torta (saját recept)

Hozzávalók

 • elkészítés:
 • nehézség:Nincs beállítva
 • sütési hőfok:
 • sütési idő:
 • 1 db 6 tojásos sárga piskóta
  2 db 6-6 tojásos kakaós piskóta

 • Krém 1

  6 tojás
  40 dkg cukor
  4 evőkanál neszkávé
  40 dkg Rama margarin
  10 dkg kakaópor

 • Krém 2

  20 dkg Rama margarin
  20 dkg porcukor
  1 cs tejszínes pudingpor
  5 dkg cukor
  4 dl tej
  10 dkg kókuszreszelék
  1/2 dl rum

Elkészítés

Az első krémhez az egész tojásokat a cukorral és a neszkávéval gőz fölött, folyamatosan verve, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd beledolgozzuk a puha margarint, és a kakaópor 3/4- ét. A második krémhez kikeverjük a margarint a porcukorral, a tejszínes pudingport sűrűre főzzük a cukorral, és a tejjel, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Amikor kihűlt, a krémhez adjuk és a rummal jó habosra keverjük az egészet. Mind két krémet a hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.
Összeállítás: alulra egy kakaós piskótalapot teszünk, ráhalmozzuk a kávés-kakaós krém felét, egyenletesen elkenjük. Erre jön a sárga piskótalap, és rá a kókuszos-rumos krém 3/4-ed része. Következik a második kakaós piskóta, rá a kávés krém másik fele, amiből félreteszünk egy keveset a díszítéshez. Hozzákeverjük a maradék kakaóport, hogy sötétebb krémet kapjunk. Amikor betöltöttük, hideg helyre tesszük és egy éjszakán át hűtjük. Ezután kettévágjuk és kialakítjuk a számokat. Bármilyen számot vághatunk, a nullánál csak le kell kerekíteni a széleket. Amikor kialakítottuk a számokat, a maradék kókuszos krémmel bekenjük az oldalát, ebből is félreteszünk a díszítéshez.
A tetejét körberajzoljuk, a nullánál egy ovális alakot rajzolunk középre, és díszítjük a sötétebb krémmel. A zselécukros virágdíszt én találtam ki, szerintem nagyon jól mutat. Lehet egy számjegyűt is sütni kisgyereknek, akkor fele adagból, rum nélkül, de bármilyen más krémmel is finom.

Hasonló kategóriák