Pingvinfigurák

Hozzávalók

 • elkészítés:180 perc
 • nehézség:nehéz
 • sütési hőfok:200 ℃
 • sütési idő:10-12 perc
 • A díszítéshez

  1 db habcsók tortaalap vagy csomagolt habcsók
  fehér cukorgyöngy
  10 dkg cukormáz
  sárga és piros színű ételfesték
  fél tojásfehérje
  1 teáskanál citromlé
  10 dkg porcukor

 • A mézes tésztához

  fél adag keserűmandula aroma
  1 db tojássárgája
  10 dkg darált mandula
  2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
  1 teáskanál sütőpor
  40 dkg finomliszt
  12,5 dkg barna cukor
  20 dkg méz
  20 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés

A margarint, a mézet és a cukrot egy lábasban állandó keverés mellett egy kissé felmelegítjük, amíg a cukor feloldódik, majd egy keverőtálba öntjük.
A lisztet, a sütőport, a fűszerkeveréket és a mandulát összekeverjük. A tojássárgáját, a lisztkeveréket és a mandulaaromát egymás után a keverőtálba tesszük, kézi mixerrel összekeverjük, majd kézzel sima tésztát gyúrunk az összetevőkből. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A tésztából egy nagyobb darabot sütőpapírra teszünk és kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Sablont készítünk: a pingvinek formáját megrajzoljuk egy papírlapra. A sablon után kivágjuk a tésztából.
A sütőlapra sütőpapírt helyezünk és erre fektetjük a pingvineket. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 10—12 percig sütjük.
A porcukrot a citromlével és a tojásfehérjével felverjük, amíg egy sűrű öntetet kapunk. Az öntetet két részre osztjuk és sárga, illetve piros színű ételfestékkel külön-külön megszínezzük. A cukormázat vízfürdőben megolvasztjuk.
A mézeskalács figurákat hűtőrácsra fektetjük, ecsettel megrajzoljuk a csőrüket, szárnyukat, lábukat, majd cukorgyöngyszemekkel díszítjük őket. A jéghegyalaphoz a habcsókot egy éles késsel összevágjuk vagy kézzel eltördeljük, cukormázzal a tálhoz erősítjük és erre ragasztjuk a figurákat.

Tippek

Jó tanácsok:
A figurák sütéséhez használjunk két sütőlapot. A figurák festése előtt — mivel a festék lecsepeghet — tegyünk egy pergamenpapírt a hűtőrács alá.

gyermekkel is készíthető

Hasonló kategóriák