Paprikás szegedi módra

Hozzávalók:
40dk disznó, lapocka csont nélküli hús, 60dk fiattal marha hús, (nyak) cs n, 25-30dk vöröshagyma, 1dr édes húsós zöldpaprika, meg erős is, (ha szeretjűk), egy sárgarépa, és zöldség, petrezsem, celler zölje, 2-paradicsom, 2kk só, pirospaprika, fehér darált bors, darált keménymag, 1ek Füszerkeverék vegeta, 2dr geréz fokhagyma,

Elkészítés:
A hagymát, a zöld paprikát, celler, zöldségzöldjét összevagdaljúk apróra. A sárgarépát, zöldségett le reszeljűk aprora. A paradicsomot leöntjűk forró vizzel, hogy meghámozuk,úgy vagdaljuk össze. Ezt beletesszük egy edénybe a füszerekkel együt, kivéve a húst és a pirospaprikát. Jol öszekeverjük. Hadjuk álni pár órrát, de lehett egy napot is. A bográcsost kikennyűk vékonyan zsirral, az aljára teszünk csontott, majd teszűnk egy sor keverékett, egy sór szép kockára vagddal, vizbe beásztatott ,nem kinyomkodot húst, majd keverék, igy sorba. Utoljára a keverék jön. Nem öntünk rá vizett, csak azt az edényt amibe a keverék volt kiöblitjűk kevés vizzel és ráötjük. Felteszűk a tüzre és keverés nélkül, csak forgatjúk úgy keverjük, meg nyomkodjúk hogy ne égjen le. Mikor a hús félig kész ráteszűk az összevagddal kruplitt, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje, beletesszűk a pirospaprikát és tovább fözük még kész nem lesz. Továbra sem szabad keverni, csak forgatni.
Az adagott emeljűk, ahány vendég van, egy személyre jőn 25-30dk, hús. Lehett csak marhasúbol is. Ki lehett hagyni a kruplit is. Utolag lehett sózni is. A hús ne legyen zsiros, ha nem szeretjűk.

Tanácsok:
Különősebb megjegyzés nincs, jóétvágyat hozzá. Ez nem dijétás.

A receptet beküldte: kukli