Fincsi fánk, mely képviselő is kicsit, de mégsem

Hozzávalók

 • elkészítés:
 • nehézség:Nincs beállítva
 • sütési hőfok:
 • sütési idő:
 • 4 db tojás
  15 dkg olaj
  2,5 dl víz
  1-2 ek cukor
  15 dkg liszt
  csipet só

Elkészítés

Az olajat a vízzel, a cukorral és a sóval öntsük össze egy lábasba. Forraljuk fel, és mikor forr, óvatosan keverjük bele a lisztet. Nagyon besűrűsödik, görcsös lesz, és a legkevésbé sem gusztusos. Mindegy, ne hagyjon bennünket el a remény, jó lesz az, csak keverni, pirítani kell kegyetlenül. Mikor megunjuk (a recept, ahonnan szedtem, nem írja meddig) a kevergetést, – olyan lehet ez, mint egy rántásnál a lisztet pirítani, gondolom -, akkor levesszük a tűzről, kicsit várjunk hogy hűljön, és ha már nem fő meg a tojás benne, akkor egyenként beleverjük őket, és jó alaposan elkeverjük mindegyiket. Ekkor néz ki a legrondábban, már nincs esély, hogy normális süti legyen belőle, gondolhatnánk, de ne csüggedjünk! Egy magas falú edényben sok-sok olajat forróra hevítsünk fel, és utána vegyük le a gázt a tartalék, és az eggyel nagyobb fokozat közé. Kiskanállal (teás), úgy ahogy érjük, kis kupacokat rakjunk a forró olajba. Ne tegyük nagyon sűrűre, mert nemsoká ezek a kis ronda micsodák gyönyörű szép hízott fánkocskák lesznek. No, ennél a résznél majdnem elaléltam! Ha már gyönyörű aranysárgák, akkor jók. Megkóstoltam, és láss csodát, képviselőfánk alakja és íze lett!

Tippek

Ha valaki csinált már házi krémest, akkor tud vaníliás krémet is csinálni. Ha tud, akkor olyan krémet bele lehet a közepébe tölteni, és csokimázzal bevonni a tetejét, és kész az Eckler-utánzatú fánk. Mogyorókrémmel nekem nagyon tömény, de biztos jó lesz, aki szereti.

Aki édesen szereti csak úgy magában, akkor tegyen bele cukrot duplán, mert egyébként nem édes a tészta. Mondjuk, én így szeretem, de persze aki az édeset szereti, az életét is édesen éli, tehát rajta, édesszájúak!