Harcsapaprikás másként

Hozzávalók:
4 szelet bacon szalonna,
póréhagyma,
1 db harcsafilé,
kaliforniai paprika (ízlés szerint),
2 csokor petrezselyem,
fokhagymakrém (ízlés szerint),
1,5 dl tejföl,
20 dkg boglyas metélt,
1 db chilipaprika.

Elkészítés:
Felcsíkozom a bacon szalonnát, és már mehet is a forró serpenyőbe. Hozzávágok egy kevés (úgy 5-8 centinyi) póréhagymát, az egészre rácsorgatok 1 evőkanálnyi olívaolajat, és alaposan összekeverem, majd hagyom, hogy piruljanak, párolódjanak.
Addig fogom a harcsafilét és felvágom nagyobb kockákra. Amikor ezzel is megvagyok, a haldarabokat is a serpenyőbe dobom.
Jöhet a kaliforniai paprika. Vékonyan felcsíkozom, majd nagyon apróra kockázom. Ezt azért teszem így, mert a harcsapaprikásba nem teszek pirospaprikát, hisz ez a paprika elegendően hozzáadja az ételhez a színét és a finom ízét is.
Végül felaprítom az egyik csokor petrezselymet is.
Ha már minden hozzávaló a serpenyőben van, kicsit megkevergetem az egészet, némi sóval és 1 evőkanálnyi fokhagymakrémmel ízesítem. Miután egy kicsit hagytam a ragut pirulni, hogy az ízek jobban összeérjenek, felöntöm tejföllel, és az egészet jól összeforralom. Ezzel a harcsapaprikás el is készült.
Gyorsan elkészítem a köretet is; ehhez kifőzöm a tésztát. Amíg az puhul, felaprítom a chilipaprikát, majd egy lábosba felforrósítok 1-2 evőkanálnyi olívaolajat.
Mikor az olaj már füstöl, belekanalazom a fokhagymakrémet, aztán már dobom is rá az apróra vágott chilipaprikát. Egyet kavarok rajtuk, utána gyorsan leszűröm a megfőtt tésztát, és öblítés nélkül, kevés forralóvízzel együtt rázuttyintom az egészet a fokhagymás chilire. Enyhén megsózom és pár perc pirítgatás után már el is készült a tészta is. Utolsó lépésként a tésztát is meghintem 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, és már tálalok.

A receptet beküldte: tinendo