Hagymásrostélyos máshogy

Hozzávalók:
2 kg marharostélyos, leveszöldség, marhahúsleves kocka, 6-7 nagy fej hagyma, pirospaprika, só, bors.

Elkészítés:
Előszöris főzünk egy marhahúslevest lassan, sok zöldséggel. A megfőtt húst kivesszük, és viszonylag vastag, másfél cm-es szeletekre vágjuk, mivel ez a hagymán sütéskor szétesik. Fontos, hogy a húst a levesben ne főzzük túl puhára, nem baj, ha icipicit kemény marad, de már fogyasztható legyen.

A 6-7 hagymát karikára vágva delma light margarinon és vízen megfonnyasztjuk. Ha már üveges, elég sok pirospaprikát, sót és borsot adunk hozzá, de ezzel csak pár másodpercig süssük össze, nehogy legégjen a paprika. Ebbe a pirospaprikás fűszeres hagymába belehelyezzük a főtt marhahússzeleteket, és puhára pároljuk. Ha igényli, adjunk hozzá kevés vizet, de csak minimális mennyiséget, nehogy szétfőjön a hús. Akkor jó, ha szaftosra lesül a hús leve, és a hagymás szósz sűrű, isteni ízű lesz. Ha a hús kicsit szétesik, rostjaira válik, nem baj. Főtt burgonyával, meggyszósszal tálaljuk.

Tanácsok:
Ha diétázol, sajnos a meggyszószt csak módjával eheted, és édesítővel készítsd el. A főttburgonyának tíz dekájában 90 kalória van, a meggyszószban (attól függ, hogyan készíted), kb 100 kalória. A húsban pedig, megközelítőleg 180 kalória. Tehát ha a tányérodra szedsz 15 dkg marhahúst hagymával, 10 dkg meggyszószt és 10 dkg krumplit, még mindig csak 500 kalória alatt ettél egy nagy tányér ételt. Eszméletlen finom, nem véletlenül gyermekkorom kedvenc étele, próbáld ki.

A receptet beküldte: tinendo