Tahini

Hozzávalók:

  • 2-3 csomag szezámmag (lehetőleg bio, de lehet napraforgómag is, vagy bármilyen olajos mag)
  • pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A szezámmagot palacsintasütőbe öntöm, majd megpirítom. Amikor már a lakást átjárja az isteni illat, leveszem a tűzről. Nem szabad túlpirítani, mert akkor keserű lesz, csak addig, hogy az illata érződjön, és szép aranybarna színe legyen.

Ezután előveszem édesanyám régi kávédarálóját, és belekanalazok 2 púpozott evákanál szezámmagot, kis csipetnyi sót. Majd pépesítem, és ezt egy műanyag edénybe teszem. Ezt folytatom mindaddig, amíg elfogy a szezámmag.

Ezután a péphaz adok 2-4 teáskanálá pirospaprikát, ki hogy szereti, majd pedig egy kis olívaolajat. Elkeverem, és még annyi olajat adok hozzá, hogy sűrű krémet kapjak, ami kenhető, de nem folyik még. Érdemes evőkalanként adni az olajat, mert ha túl folyósra sikerül, akkor a feltét nem marad a kenyéren.

Hűtőszekrényben sokáig (hónapokig akár) eláll, finom, gyors szendvicskrém, igazi férfias étel, mivel laktató. Nálunk a fiúk kedvence.

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Szeretem az arab konyhát, és nagy meglepetésemre vettem észre, hogy innen még hiányzik a a tahini receptje, gondoltam pótolom. ((:

A receptet Udet küldte. Köszönjük!

Hasonló kategóriák