Spenótos palacsinta gombás sajtszósszal

Hozzávalók:
25 dkg liszt, két tojás, víz, só (vagy ehelyett inkább fokhagymakrém), olaj, némi spenót, mindez a palacsintához
25 dkg gomba, egy rettenetesen nagy fej vöröshagyma, egy paprika, két zacskó sajtszósz por, ahhoz összesen 5 dl tej, margarin, olaj, víz, só

Elkészítés:
A spenótos palacsinta tésztájához beleteszem egy tálba a lisztet, ráütöm a tojásokat, majd elkezdem keverni kézi habverővel. Lassan adagolom hozzá a vizet, és amikor közepesen sűrű, öntök bele egy kicsi olajat, teszek bele spenótot is – nem túl sokat, nem túl keveset. Lassanként hozzáöntöm a többi vizet, megsózom (vagy ehelyett fokhagymakrémet nyomok bele), és már készen is áll a sütésre.
A töltelékhez megpucolom a vöröshagymát és a gombát, megmosom a paprikát. Felforrósítok pár evőkanál olajat, megpirítom benne a felkarikázott hagymát, majd beleteszem a felszeletelt gombát, öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, megsózom, megfőzöm. Az utolsó pár percben teszem csak hozzá a felkarikázott paprikát, nehogy szétfőjön. A sajtszószt elkészítem (felforrósítom a margarint, elkeverem benne a port, majd hozzáöntöm a tejet, és addig keverem, amíg felforr és besűrűsödik). Ha már elég szósz sűrűségű, belekeverhetem a hagymás-paprikás gombát.
Tálaláskor a palacsinta felére teszek szószt, összehajtom negyedbe, a tetejére reszelek sajtot, és átmelegítem.

Tanácsok:
Természetesen lehet elektromos habverővel is csinálni, ami annyit jelent, hogy a folyós hozzávalókkal kezdem, és haladok a szilárdabbak felé (víz, tojás, só, liszt, olaj, spenót, fokhagymakrém).
Azért a tésztafélékhez tenném, mert én általában nem szeretem a tésztákat, mert üresek – csak szénhidrát van bennük, de az rengeteg. Így viszont került bele a speóttal némi rost is, meg zöld szín, ami vidám:) Mindemellett nem túl drága, nem is hízlaló, ebben a verzióban még hús sincs.
Még valami: egyik palacsintát sem tudtam lapáttal megfordítani… :) Jól jött, hogy gyakorlott dobáló vagyok:)

A receptet beküldte: iblis